back to top

Бутират - бутирова киселина

Обява №
8204017
Цена
80 лв.
Местоположение

град Пловдив, област Пловдив
Актуализирана преди 4 дни. Валидна още 55 дни.
Допълнителна информация

Предлагам Ви специална форма на бутират - ТРИБУТИРИН. Трибутирина(трибутириново масло 98%) е научно постижение на технологията за регулиране здравето на чревната лигавица!

Трибутиринът е триглицерид, който естествено присъства в кравето и овче масло. Това е естер, съставен от 3 молекули маслена киселина и 1 молекула глицерол!

Трибутирин е стабилно и бързо абсорбиращо се пролекарство на маслената киселина, което възпрепятства размножаването на съединителната тъкан в човешките ракови клетки на дебелото черво.
Трибутирина е Пролекарство, защото след приемане се превръща в тялото във фармакологично активно лекарство - жлъчните киселини в стомаха разграждат молекулата на глицерола и се освобождават три молекули маслена / бутирова киселина. Пролекарствата са бъдещото на фармацевтичната промишленост. Вместо да се прилага директно лекарство, може да се използва съответното пролекарство, за да се подобри начина, по който лекарството се абсорбира, разпределя, усвояват и екскретират. Пролекарствата често са предназначени да подобрят бионаличността, когато самото лекарство се абсорбира слабо от стомашно-чревния тракт, какъвто е случаят с всички бутирати, които се продават на пазара. Пролекарство може да се използва, за да се подобри селективното лекарствено взаимодейства с клетки или процеси, които са предвидената му цел. Това намалява страничните или нежеланите ефекти на лекарството, особено важно при лечения като химиотерапия, които могат да имат тежки непредвидени и нежелани странични ефекти.
Бутиратът е постбиотик - специална категория грижа за здравето, подпомагаща естественото разнообразие на чревния микробиом. Бутиратът помага за оптимизиране работата на червата, поддържане на здравословен отговор на организма срещу възпалителни процеси и подобряване здравето на клетките на генетично ниво чрез защита на ДНК молекулите. Това малко известно вещество заслужава голямо внимание, защото се оказва, че има огромен потенциал да подпомогне здравето по много начини.

Бутиратът е късоверижна мастна киселина (SCFA), която естествено се произвежда от микробиома в дебелото черво. Получава се в резултат oт разграждането на приетите диетични фибри от чревните микроби. Широко изследван заради ползите върху работата на стомашно-чревния тракт, микробиома, храносмилателното и клетъчното здраве. Бутировата киселина осигурява на клетките на дебелото черво около 70% от общите им енергийни нужди, за да функционират правилно.

Бутиратът е от решаващо значение за възстановяването лигавицата на червата и здравето на клетките в него. Различни проучвания установяват, че бутиратът възстановява щетите, които пестицидите, преработените храни, лекарствата и други токсини са нанесли на лигавицата на червата и подпомага нейното заздравяване. Освен това, бутиратът допринася и за запазване на богатото разнообразие на чревната микрофлора.

Здравето на стомашно-чревния тракт е от ключово значение за доброто храносмилане и усвояването на ценни хранителни вещества. Редица проучвания показват, че бутирата има способността да поддържа здрава структурата на чревната мукоза, да подобрява усвояването на нутриенти и да поддържа баланса на полезните бактерии, естествено обитаващи червата.
Обикновено бифидобактериите и млечнокиселите бактерии доминират в червата и потискат растежа и престоя на E.coli и други патогенни микроорганизми. По този начин редуцират появата на чревни заболявания. За съжаление полезните бактерии лесно могат да бъдат негативно повлияни от нездравословна диета, което води до дисбактериоза. Проучванията показват, че бутировата киселина може да подобри броя на полезните бактерии, да инхибира растежа на болестотворни бактерии и да поддържа стабилността на добрата микрофлора.
Освен това бутирата доказано защитава структурата на чревния епител, подпомага храносмилането на някои видове храни и повлиява благоприятно симптомите при състояния като: болест на Крон, синдром на пропускливите черва, инсулинова резистентност, синдром на раздразненото черво.

Бутиратът е форма на една от трите най-често срещани късоверижни мастни киселини (SCFA) в червата, заедно с оцетната и пропионова киселина. Тези три мастни киселини са продукт от разграждането на диетични фибри от добрите бактерии в червата и съставляват между 90 и 95% от мастните киселини, предоставящи енергия за ефективната работа на полезните пробиотични бактерии.

Бутирата има уникални ефекти върху имунната система. Комплексните противовъзпалителни ефекти прерастват в цялостна имунна полза - бутиратът допринася за регулиране на производството и развитието на регулаторни Т-клетки в дебелото черво. Както подсказва името, регулаторните Т-клетки имат роля в регулацията и потискането както на собствени, така и на чужди клетки, навлезли в организма. Т-клетките контролират имунния отговор и помагат за предотвратяване развитието на редица автоимунни заболявания.

Хората, страдащи от възпалителни чревни заболявания изпитват трудности с усвояването на бутират. Здравословни проблеми, като улцерозен колит и болест на Крон водят до намалена способност на болните да метаболизират бутират. Това може да допринесе и усили многократно техните възпалителни симптоми. Провеждани са редица клинични проучвания, че използването на бутирова киселина води до подобряване симптомите при Крон, а при някои пациенти преминават и в ремисия. Обяснението на изследователите е мощния противовъзпалителен ефект на бутирата. Едно от тези проучвания е Oral butyrate for mildly to moderately active Crohn’s disease.

Освен с автоимунни състояния, бутирата има и пряка връзка със затлъстяване. Проучванията показват, че хората с нормално тегло имат повече полезни бактерии, произвеждащи бутират в червата си, отколкото хората със затлъстяване. Въпреки че знаем, че добавките с бутират при хора могат да подобрят функцията на имунната система и метаболизма, всички изследвания, насочени директно към загубата на тегло, са извършени при животни. Изследванията върху мишки показват, че бутиратът може ефективно да предотврати напълняването. Мишките, хранени с високоенергийна диета, допълнена с бутират, наддават много по-малко тегло, в сравнение с мишки, които се хранят със същата диета, но без добавен бутират. Още по-впечатляващ е фактът, че когато на затлъстелите мишки са дадени добавки с бутират, без да променят диетата си, те губят около 10% от общата си мастна маса.

Дефицит на бутират - кога е възможен!? Лесно можете да разберете с помощта на фецес диагностика, която се назначава от медицинско лице. Нивата на бутират в червата могат да бъдат отрицателно повлияни от диети с високо съдържание на протеини или мазнини и ниско съдържание на въглехидрати.

Кето и палео диетите, които ограничават въглехидратите и фибрите могат да доведат до недостиг на бутират в организма.

Диети, включващи увеличен прием на месо, могат да намалят производството на бутират и да доведат до по-високи нива на пропионат и ацетат.

280мл. - 80лв

Напиши първи коментар Покажи коментарите към обявата
Контакт с подателя
Контакт с подателя на обявата
Nikolay Stoynov
Изпрати съобщение
Влезте в сайта или се регистрирайте за да може да напишете лично съобщение. Вход в сайта / Регистрация
Адрес на подателя
област Пловдив, Пловдив
Този сайт изпозва бисквитки. Вижте повече