Mашина за затваряне на Метални Консерви
град Пловдив, област Пловдив
Цената е без ддс.
Стандартно машина се използва за затваряне на метални кенове с диаметър 99 мм..
Можете да затваряте кенове с височина от 2 см до 12 см.
Преди да започнете работа, трябва:
1. Фиксирайте машината към масата (на мястото, където ще се извършва конфекционирането на кеновете).
2. Настройте ролките.
НАСТРОЙКА НА РОЛКИТЕ:
Ролките се настройват преди изпращането на машината.
Първоначално настройте ролка за ОПЕРАЦИЯ 1 по следния начин:
• Разстоянието между ролката и ръба на главата трябва да бъде 0,2 мм (означено с 1 рисунка).
• Разстоянието на ролката от ръба на главата трябва да бъде между 1,1 и 1,3 мм (означено с 2 рисунка).
Параметри за настройка на ролка 2:
• Разстоянието между ролката и ръба на главата трябва да бъде между 0,3 и 1 мм.
• Разстоянието на ролката от ръба на главата трябва да бъде 0,8 мм и 0,9 мм.
Затварянето на кеновете става чрез:
• Плъзгане на системата с ролките за операция 1 и операция 2, като те трябва да минат до ръба на главата.
• След затварянето издърпайте кенчето и върнете ръкохватката в началната позиция (снимка 1,1).
• При затварянето въртете дръжката на привода с енергични движения. Преди да започнете затварянето на кенчето, докато използвате гайката, натиснете кенчето с капачето така, че по време на плъзгането на ролките да не се блокира.
**При съмнения относно затварянето препоръчваме проверка на капака на кенчето.. След това нарязвайте шева на кенчето, отделяйте капака и измерете дължината на куката на кенчето с помощта на калибъра. Минималната стойност трябва да бъде 1,8 мм. Ако тя е по-малка, затегнете кенчето по-силно с гайката.
ПОДРЪЖКА НА МАШИНАТА:
След всяка работа с машината се препоръчва смазване на ролките за операция 1, 2 и горната глава с хранителна смазка.
ПРОЦЕС на УСТОЙЧИВОСТ на КОНСЕРВИТЕ:
• Пастьоризация:
• 3 часа след заваряването на водата - охлаждане.
• Съхранение при максимално 8 градуса по Целзий.
• Срок на годност: 6 месеца - 12 месеца.
• Тиндализация:
• Първият ден: варене в продължение на 90 минути.
• Вторият ден: варене в продължение на 60 минути.
• Третият ден: варене в продължение на 30 минути.
• Всеки ден охлаждайте кеновете и изчакайте 12 часа преди всяко варене.
• Стерилизация:
• Извършва се в автоклав.
• Аранжирайте кеновете върху подложка и ги заливайте с вода над 1 см над нивото на кеновете.
• Загрейте до достигане на 121 градуса.
• Поддържайте температурата на 121 градуса в продължение от 25 до 45 минути, в зависимост от съдържанието.
• Охлаждайте.
**ВНИМАНИЕ: НИКОГА НЕ ОТВАРЯЙТЕ АВТОКЛАВА, АКО МАНОМЕТЪРЪТ ПОКАЗВА
OЗНАЧЕНИЯ:
1 - Централен монтажен профил
2 - Елемент за закрепване на долния дръжка и машината
3 - Елемент за закрепване
4 - Елемент за закрепване на плочата и рамото
5 - Монтажни винтове
6 - Главен винт
7 - Гайка
8 - Долен модул
9 - Лагер на долния модул
10 - Профилираните плочи на долния диск, определени за дадена кенка
11 - Горен модул
12 - Главна рамка с ролки (с ролки 1 и 2)
13 - Основна носачка за лагер
14 - Дръжка за задвижване
15 - Завой
16а - Първа ролка
16б - Втора ролка
17 - Винтове с цилиндрични гайки
18 - Регулиращ винт за промяна на диаметъра на кутиите
19а - Лагери в долната носачка
19б - Лагери в горната носачка
20а - Качулки на топки на ролки на долния модул
20б - Качулки на топки на ролките на горния модул
21 - Профилирани плочи