back to top

Нитритна сол 0.5 - 0.6% йодирана

Обява №
8615214
Цена
2.40 лв.
Местоположение

град Пловдив, област Пловдив
Актуализирана преди 5 дни. Валидна още 55 дни.
Допълнителна информация

Имам удоволствието да Ви предложа една от най-качествената натурална нитритна сол 0.5-0.6% - йодирана, на немската компания K & S. Разполагаме и с натурална нитритна сол 0.8-0.9% също йодирана. K+S AG е немска химическа компания със седалище в Касел. Компанията е най-големият доставчик в Европа на поташ за използване в торовете, а след придобиването на Morton Salt и най-големият производител на сол в света. Фирмата също така произвежда и разпространява редица други минерални торове, като този от калий и сяра. Компанията K+S е активна основно в Европа, Северна и Южна Америка с почти 15 000 служители по целия свят!

Какви са най-големите предимства от използването на нитритна сол?

Поддържа микробиологична безопасност - ще предпази вашите деликатеси от растежа на нежелани микроби, главно Clostridium botulinum - бактерии ботулинов токсин.
Запазва естествения цвят на месните продукти - ще предпазите продуктите си бързо и лесно от загуба на естествения си червено-розов цвят.
Както за сухо, така и за мокро сушене - можете сами да изберете най-удобния за вас метод за консервиране на месото.
Лесен за използване.

Какво е нитритна сол? Това не е нищо друго освен смес от нейодирана изпарена кухненска сол и натриев нитрит. Солта за консервиране предпазва месото от загуба на естествения му червено-розов цвят, но преди всичко предпазва хранителните продукти от развитието на нежелани микроби, главно бактериите, които произвеждат ботулиновия токсин. Добавянето на антиоксидант намалява количеството остатъчни нитрити, ограничавайки ефективно образуването на нитрозамини. Ускорява превръщането на нитритите в азотен оксид, като по този начин подобрява цвета на месните продукти. Освен това е отличен стабилизиращ агент. Използването на сол за консервиране също ще ви позволи да обработите месото допълнително, напр. опушете, изсушете или оставете да зрее.

Как се използва при приготвяне на 1 кг месо

за Марина: изсипете 58-65 g нитритна сол в 1 L студена вода. Добавете 4 г захар и по желание любимите си подправки. Месото да престои в тази марината за 7-14 дни в хладилник.

Сухо сушене на парчета месо: втрийте 18-25 г нитритна сол и по желание любимите си подправки в месото. Съхранявайте в хладилник за 3-7 дни (1 ден сушене на 1 см дебелина на месото).

Сухо сушене на месо за колбаси: добавете 13-17 г нитритна сол и любимите си подправки към 1 кг мляно месо. Така приготвената смес се оставя в хладилник за 1 ден.

1.000кг - 3.20лв
2.000кг - 2.90лв/кг
3.000кг - 2.60лв/кг
4.000кг - 2.40лв/кг

Напиши първи коментар Покажи коментарите към обявата
Контакт с подателя
Контакт с подателя на обявата
Nikolay Stoynov
Изпрати съобщение
Влезте в сайта или се регистрирайте за да може да напишете лично съобщение. Вход в сайта / Регистрация
Адрес на подателя
област Пловдив, Пловдив
Този сайт изпозва бисквитки. Вижте повече