Оцетна киселина 99,9% за мариноване на риба
град Свищов, област Велико Търново
Оцетна киселина 1 литър ( ледена оцетна киселина 99,9% )
Цена с ДДС - 14,00 лв
В кулинарията оцетната киселина се използва за мариноване на риба и рибни продукти.
Една от класическите рецепти за ”ПЕРЛА”
Продукти:
- 1 кг цаца или хамсия
- 23 мл оцетна киселина (CH3COOH-100%)
- 260 гр едра сол
- 2 л вода
- 150 мл олио
Приготвяне: Приготвя се саламурата, като се смесват оцетната киселина, солта и водата. Рибата се почиства от главите и се поставя в саламурата. Престоява 24 часа. След това се запържва олиото и се оставя да изстине (може в олиото да се запържат няколко резенчета ябълка - за аромат). Налива се малко от изстиналото олио в бурканче и започва да се реди рибата. Така се нарежда, че да не остане без олио, т.е. постоянно се добавя по малко олио. В бурканчето може да се сложи дафинов лист и черен пипер. Най-рано след 2-3 денонощия е готова за консумация.
Доставката с Еконт е с 30% отстъпка от куриерската такса
Петлето ЕООД
гр. Свищов
ул. Мир № 6