Професионален рефрактометър за захар 0-32% с подарък PH метър за киселинност
град Варна, област Варна
Захаромер ”Висок клас” за гроздов сок е измервателен инструмент необходим на всеки производител на домашен алкохол - любител или професионалист. Вижте разликите между нисък и висок клас.
Рефрактометър захаромер помага за измерване захарността на гроздовото зърно, както и проследяване на целия процес по ферментацията на джибрите.
Този оптичен захаромер пристига фабрично калибриран и притежава АТС система, за да сте сигурни, че показаните стойности са верни при различна температура на околната среда.
Автоматична компенсация на температурата (ATC) от 10 °C до 30 °C.
ПОЛУЧАВАТЕ ПОДАРЪК PH метър за измерване киселиността на виното. Защо е важно да се контролира?
Измерването и контрола на рН на виното е важно, защото неговата стойност се отразява на качеството на продукта по отношение на вкус, цвят, окисляване и устойчивост.
Оптималното рН на плодовия сок преди процеса на ферментация е между 2.9 - 4.0.
При вината с високо рН вероятността от размножаване на различни бактерии е много по-голяма.
Всяко рН над 4,0 указва, че виното ще се развали бързо и е химически нестабилно. Ниските стойности на рН запазват свежестта на виното за по-дълъг период, в това число първоначалния цвят и аромат.
Оптималният pH за вино е между 3,0 и 3,8. В този интервал, много микроорганизми (включително много оцетни бактерии) ще им бъде много трудно да се развият. Можете да коригирате pH като добавите винена киселина или лимонова киселина, ако е необходимо.
За белите вина оптималното рН е между 3.00 - 3.30, а за червеното вино - 3.40-3.50.
Описание:
Захаромери за захар измерват плътността на захари в разтвори и дават моментален резултат. Не е нужно да конвертирате показанията от Брикс за специфично тегло, както беше до сега при старите модели. Не е необходимо да се прави температурна корекция към 20°C при температури на околната среда 10-30° C.
Измерете бързо, лесно и точно захарността на вашето грозде или шара и започнете да произвеждате вино като професионалист.
Характеристики:
Алуминиев корпус с гумирано покритие
Регулиране на остротата на картината
Призма със специaлно покритие
Винт за калибриране и метална отвертка
Пластмасова кутия (протектор) за съхранение и лесно транспортиране на уреда
Параметри:
Обхват на измерване: 0 - 32 % захарност (Brix)
Точност: ± 0.2 % Brix
Референтна температура: 20 °C
АТС (Автоматична температурна компенсация): 10 - 30 °C
Съдържание на опаковката:
1 х Рефрактометър за захар с АТС
1 х PH метър
1 x Кърпичка за почистване
2 х Пипетки
1 х Метална отвертка за калибриране
1 х Бутилка с дестилирана вода
1 х Описание за работа на български език
1 х Пластмасова кутия за съхранение
1 х Луксозна хартиена кутия
☛ Ние от eTop.bg проектирахме, тествахме и препакетирахме всеки един захаромер преди да достигне до вас, защото държим на качеството и вярваме, че нашите клиенти ще го оценят.
Най-често клиенти закупуват този продукт и >
Често задава въпроси!
Как да изберем захаромер? За съжаление при избора на захаромер в маркетплейси като ОЛХ, Базар, Ало и други сайтове никога не можем да бъдем сигурни в качеството на продукта, тъй като масово се излагат снимки които не отговарят на продукта. Всъщност наистина е трудно да се разграничи качествения захаромер от всички останали, защото на пръв поглед те всички са еднакви.
Тогава каква е всъщност разликата и струва ли си да заплащаме повече? Да! Качествените рефрактометри са изработени от високоустойчива алуминиева сплав и меко гумирано покритие на ръкохватката. Качествено подбраната оптика и ясната скала ви дават усещане за лесно разчитане на резултатите дори при по-слаба светлина без да натоварват очите. Вие придобивате инструмент който практически няма какво да му се случи. Необходимо е само да измиете и приберете захаромера в кутията след работа.
Влияе ли температурата на отчетените резултати? Повечето захаромери имат стикер АТС което означава че те притежават система за автоматична компенсация на температурата. Казано по друг начин, това което измерите е реалния резултат от измерването и не е необходимо да правите корекции спрямо температурата. Както може да се предположи на по-евтините модели АТС системата не работи за съжаление така добре.
Как да съм сигурен че уреда работи добре? Всеки един измервателен уред е конструиран така че да може да се калибрира. Рефрактометрите също позволяват това. Процеса не е толкова сложен, необходимо ви е единствено консуматив за калибрация, който е дистилирана вода или друга течност в зависимост от модела рефрактометър. Но това не трябва да ви притеснява! Ние сме се погрижили и добавили необходимите консумативи и описание как да калибрирате уреда.
Колко често е нужно да калибрирам захаромера? Всички модели които предлагаме идват заводски калибрирани. Според нас веднъж годишно или след изтърване на захаромера е абсолютно достатъчно като периодичност на калибрация.
Мога ли да ползвам захаромера, за измерване на алкохол, антифриз, мед, урина и др.? Категорично НЕ! Всеки един тип рефрактометър е настроен и притежава разграфена скала строго спрецифично за измерване за което е предназначен.
Прочетох че има комбиниран рефрактометър за захар и алкохол, така ли е? За съжаление отговора е НЕ и се подразбира от отговора на предходния въпрос. Да, има комбинират рефрактометър за измерване на захар, на базата на която ви дава предполагаем алкохолен градус. Моля, не го бъркайте с реалния градус на вашата спиртна напитка която искате да измерите. Предполагаемия алкохолен градус може единствено да предположи колко градуса би станало вашето вино на базата на захарността на гроздето. Тези комбинирани уреди не могат да измерват алкохола на вече готови алкохолни напитки: ракия, вино, уиски и други. За тази цел ще ви трябва рефрактометър за алкохол известен още като спиртомер.
Имат ли сертификати за качество? Да, всички наши модели имат сертификати СЕ и при необходимост можем да ви изпратим.
Какво представляват и как работят?
За винопроизводителите е от огромно значение да имат под ръка надежден рефрактометър за вино, който да помогне за отчитане процесите на ферментиране. Този вид уреди измерват количеството на захарта (процента Brix) в гроздовия или друг плодов сок. И професионалисти, и любители винари знаят, че има пряка зависимост между количеството на наличната захар и качеството на крайния продукт.