Сифон, Вакуум кафе машина.
град Варна, област Варна
Вакуум машина за кафе и чай - наричана още и сифон машина за кафе. Този метод за варене на кафе не е за някой, който търси бързо да изпие чаша кафе. Вакуум кафе машините са за истинските кафе маниаци, като включва всички сетива в правенето на кафе: аромата на кафе, гледане как се извършва процеса. Цена 129 лв.
Изпращам от наш офис с Еконт, чрез електронният им сайт. И с опцията преглед - виж преди да платиш наложения платеж и приемеш пратката.
Този метод за правене на кафе датира от средата на 18 век. Тогава хората установили, че когато кафето се вари, всъщност се убива ароматът му, а вкусът му става твърде горчив. За да избегнат това, някъде около 1710 година във Франция, започват да правят кафето си по метода на инфузията или най-простичко казано, кафето се слага в памучна торбичка, залива се с гореща вода и се изчаква докато се постигне желаният аромат и сила. През 18 век кафе културата и технологията продължават да се развиват. Разработват се все по-сложни методи за приготвяне на кафе, а твърдението, че то не трябва да се вари набира пълна сила. И така стигаме до 1830г., от когато е известен най-ранният патент за кана на Лоеф от Берлин. Десет години по-късно, обаче, една французойка - Мари Фани Масо, по-известна като Васо от Лион, патентова първата вакуумна кана през 1840г. и постига голям успех, заради дизайна с двата стъклени балона. От този ден нататък, с такъв уред, приготвянето на кафето нямало как да си остане в кухнята. Всички трябвало да се насладят на това зрелище.
Имаме две сфери, една върху друга, свързани с тръбичка. Кафето се поставя в горната сфера, а водата - в долната. Нагряванято и охлаждането на водата променя налягането на парите в долната сфера. С увеличаването на температурата на водата, тя губи от своята плътност, но парите започват да заемат по-голям обем и това повишава налягането. Когато водата достигне и надхвърли точката на кипене, налягането на парите първо се изравнява, а след това надхвърля атмосферното налягане. Налягането изтласква водата през тръбичката в горния съд. Когато мине малко време, кафето се свари и спрем да нагряваме долния съд, налягането на водата спада и силата на гравитацията издърпва вече готовото кафе в долния съд. Съвсем просто. Voilà! Имаме готово кафе!
Пълният пакет включва: горелка, мерителна чашка и шпатула за смесване на кафе Долен съд-кана от термоустойчиво стъкло е достатъчна за пет чаши кафе (около 600 мл)
Ако искате да впечатлите гостите си, клиентите в заведението Ви или сте планирали романтична вечеря за любимия човек - вакуум потът със сигурност е добра идея!
Инфо:
https://www.youtube.com/watch?v=XCMeK2aCItw
https://www.youtube.com/watch?v=b3pVahLZgAM& nohtml5=False
https://vimeo.com/8977253