Захаромер за измерване на захар в грозде джибри производство на вино
град Варна, област Варна
Оптичен рефрактометър за захарност, 0 до 32% brix, за измерване на захарност на грозде, шера, плодова каша, гроздова мъст, остатъчна захар Ref.103
Оптичен рефрактометър за захарност, наричан още захаромер е измервателен инструмент необходим на всеки производител на вино. Той помага за измерване захарността на гроздовото зърно, както и проследяване на целия процес по ферментацията. Чрез този уред се избягва грешка при измерване, причинена от наличието на въглероден двуокис и частици, които влияят на измервателните инструменти от тип ареометър.
Как се измерва захарност в 5 лесни стъпки:
Вдигнете стъкленото капаче за поставяне на пробата
Вземете пробата плодов сок с пипетата от комплекта
Поставете няколко капки върху синята призма като покриете по-голямата част от нея
Затворете стъкленото капаче
Погледнете през окуляра, като предварително сте насочили уредът към светлина. Ако се вижда размазано, завъртете окуляра до изчистване на картината.
Този оптичен захаромер пристига фабрично калибриран и притежава АТС система, за да сте сигурни, че показаните стойности са верни при различна температура на околната среда. Измерената стойност е реална и не е необходимо конвертиране по таблици или други способи.
Описание:
Захаромери за захар измерват плътността на захари в разтвори и дават моментален резултат. Не е нужно да конвертирате показанията от Брикс за специфично тегло, както беше до сега при старите модели. Не е необходимо да се прави температурна корекция към 20°C при температури на околната среда 10-30° C.
Измерете бързо, лесно и точно захарността на вашето грозде или шара и започнете да произвеждате вино като професионалист.
Характеристики:
Алуминиев корпус с гумирано покритие
Регулиране на остротата на картината
Призма със специaлно покритие
Винт за калибриране и метална отвертка
Пластмасова кутия (протектор) за съхранение и лесно транспортиране на уреда
Параметри:
Обхват на измерване: 0 - 32 % захарност (Brix)
Точност: ± 0.2 % Brix
Референтна температура: 20 °C
АТС (Автоматична температурна компенсация): 10 - 30 °C
Съдържание на опаковката:
1 х Рефрактометър за захар с АТС
1 х Пипета
1 х Отвертка за калибриране
1 х Описание за работа на български език
1 х Пластмасова кутия
Тук можете да разгледате и високите ни класове рефрактометри които се славят като рефрактометри с най-добро съотношение цена качество.
Много клиенти купуват заедно с този продукт и рефрактометър за алкохол.
Ако произвеждате сладка с висока захарност или сте производител на пчелен мед този рефрактометър за мед и сладка би Ви заинтригувал.